Luchtreiniger

Wat is het verschil tussen de H13 luchtreiniger en de H12?

Wat is het verschil tussen de H13 luchtreiniger en de H12? - Bloomfold

Luchtreinigers met filters die voldoen aan de HEPA-standaard vangen een breed scala aan verontreinigende stoffen, waaronder die zo klein dat ze niet met het blote oog zichtbaar zijn. Tegenintuïtief zijn de kleinste deeltjes degenen die het gevaarlijkst zijn voor de menselijke gezondheid. Hoe kleiner het deeltje, hoe dieper het in uw longen kan doordringen; de kleinste deeltjes kunnen zelfs in uw bloedbaan terechtkomen. HEPA-filters vangen pollen, vuil, stof, vocht, bacteriën (0,2-2,0 μm), virussen (0,02-0,3 μm) en submicron vloeibare aerosol (0,02-0,5 μm) op.

Wat moet je kiezen?

Een H12 luchtreiniger vangt minder deeltjes dan de hogere kwaliteitsfilters. De H12 leverde 27% meer schone lucht dan de H13, ook al vangt hij minder deeltjes op bij een enkele doorgang (99,5% van de deeltjes van 0,3µm in tegenstelling tot 99,97% bij de H13).

Hoewel de H12 minder deeltjes vangt, slaagt hij er toch in om meer lucht te reinigen. Het zwakkere filter laat bij de eerste doorgang iets meer luchtvervuiling door, maar het verwerkt meer lucht. Zodra de lucht voor de tweede keer door het filter gaat, vangt het nog eens 99,5% van de deeltjes. In twee doorgangen kan het H12-filter 99,75% van de deeltjes vangen! (99,5% bij de eerste doorgang, en 99,5% van de resterende 5% van de deeltjes bij de tweede doorgang).

H13 staat bekend als "medische kwaliteit" HEPA. Deze filteren respectievelijk 99,95% en 99,995% van alle deeltjes tot 0,3 micron. H13 is een hoogwaardige HEPA luchtreiniger en het vangt schimmelsporen, huisdierenschilfers, pollen en bacteriën. Ze hebben over het algemeen een grootte van 0,3 μm. Niet alleen dit, maar het vangt ook virussen op die een diameter hebben van 0,070 – 0,125 μm. Virusdeeltjes zijn ultrafijn en extreem moeilijk te vangen. Ze staan ook bekend als de Most Penetrating Particle size (MPPS). H13, met zijn dichte doolhofachtige structuur, is ontworpen om ze te vangen.

Medische kwaliteit HEPA wordt uitgebreid gebruikt in industrieën die extreem schone omgevingen vereisen, zoals medische productiefaciliteiten en elektronicaproductie, omdat ze zo'n hoge retentiegraad van deeltjes hebben.

Het gebruik van de juiste luchtreiniger kan het verschil betekenen tussen giftige lucht en schone lucht die gezond is voor u en uw gezin.

Volgende lezen

Wat doet een verwarmde deken? - Bloomfold
Ontdek waarom een ontvochtiger een must-have is voor elk huis - Bloomfold

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Altijd gratis verzending

op alle orders in Nederland en Belgie

Geweldige klantenservice

Beoordeeld met een 8.8 gemiddeld

14 dagen bedenktijd

Gemakkelijk retourneren, wel zo fijn