Warmtedeken

Bespaart een elektrisch deken energiekosten?

Bespaart een elektrisch deken energiekosten?
Een goede nachtrust is essentieel voor onze gezondheid en welzijn, maar het constant verwarmen van onze slaapkamers kan leiden tot hoge energierekeningen. Gelukkig biedt een elektrisch deken een slimme oplossing om zowel energie te besparen als je slaapcomfort te verbeteren. Hier zijn enkele tips om het meeste uit je elektrische deken te halen:

1. Zoneverwarming:

In plaats van het hele huis te verwarmen, biedt een elektrisch deken gerichte warmte rechtstreeks aan jou en je partner in bed. Hierdoor kun je de thermostaat 's nachts lager zetten en toch comfortabel warm blijven, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen.

2. Programmeerbare timers:

Veel moderne elektrische dekens zijn uitgerust met programmeerbare timers, waarmee je de deken kunt instellen om automatisch uit te schakelen na een bepaalde tijd. Door de deken bijvoorbeeld een uur voor het slapengaan in te schakelen en automatisch uit te laten schakelen nadat je in slaap bent gevallen, kun je energie besparen zonder comfort in te leveren.

3. Lagere thermostaatinstellingen:

Met een elektrisch deken kun je de thermostaat 's nachts en overdag lager zetten, wat resulteert in aanzienlijke energiebesparingen op je verwarmingsrekening. Zelfs een paar graden lager kan een merkbaar verschil maken, terwijl je nog steeds geniet van een warme en gezellige slaapomgeving.

4. Gebruik het hele jaar door:

Hoewel elektrische dekens vaak geassocieerd worden met koude winteravonden, kunnen ze ook in andere seizoenen worden gebruikt om energie te besparen. In de lente en herfst, wanneer de buitentemperaturen schommelen, kan een elektrisch deken helpen om de noodzaak van het inschakelen van de centrale verwarming uit te stellen.

5. Comfortabele slaapomgeving:

Naast het besparen van energie, biedt een elektrisch deken ook voordelen voor je slaapcomfort. Door je bed voor te verwarmen voordat je erin stapt, creëer je een gezellige en uitnodigende slaapomgeving die helpt om sneller in slaap te vallen en dieper te slapen.

Kortom, met een elektrisch deken kun je niet alleen energie besparen, maar ook je slaapcomfort verbeteren. Door slim gebruik te maken van zoneverwarming, programmeerbare timers en lagere thermostaatinstellingen, kun je genieten van warme en knusse nachten zonder de bank te breken op je energierekening.

Volgende lezen

5 voordelen van een luchtontvochtiger
5 essentiële tips voor het kiezen van de juiste elektrische deken - Bloomfold

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Altijd gratis verzending

op alle orders in Nederland en Belgie

Geweldige klantenservice

Beoordeeld met een 8.8 gemiddeld

14 dagen bedenktijd

Gemakkelijk retourneren, wel zo fijn